“ISKLJUČI NASILJE – UKLJUČI PREVENCIJU” (VIDEO)

“ISKLJUČI NASILJE – UKLJUČI PREVENCIJU” (VIDEO)

Na Međunarodni dan ljudskih prava, kada se završava i kampanja “16 dana aktivizma”, u prostorijama Gradske opštine Pantelej održana je tribina pod nazivom Isključi nasilje, uključi prevenciju”. Čak 70 do 80 odsto slučajeva nasilja nad ženama je porodično ili partnersko, upozorila je državna sekretarka u Ministarstvu za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović.

I to nam ukazuje da kao društvo i država i ministarstva i lokalne samouprave svi moramo raditi na sprečavanju ovih nasilja i velika je stvar što je opština Pantelej održala ovu tribinu i ključna reč je prevencija, kaže Božovićeva.

Sve je ovo u saradnji sa Ministarstvom i Gradom, koja je napravila lokalni akcioni plan za unapeeđenje rodne ravnopravnosti. zaista se trudimo da rodna ravnopravnost bude maksimalno unašređena u samoj gradskoj opštini, kaže predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković.

Božovićeva kaže da je Srbija jedna od prvih zemalja u svetu koja je uvela indeks rodne ravnopravnosti, rodno budžetiranje, usvojila strategiju i zakon o rodnoj ravnopravnosti.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima opštine Aleksinac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.