Poplave u Opštini Doljevac

Načelnik Nišavskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu Petar Babović u stalnom je kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama Nišavskog okruga koje su pogođene poplavama i razvoj situacije se iz sata u sat prati.
“Ohrabruje vest da su vodostaji reka svuda u blagom padu. Rasli su samo vodotoci prvog reda u Doljevcu.U porastu je bila Južna Morava i njene pritoke, Toplica i Pusta Reka, ali nije došlo do ugrožavanja objekata. Noć je u Doljevcu protekla mirno. Nadležne ekipe su na terenu, voda se ispumpava iz poplavljenih objekata, a obezbeljen je kalorifer za sušenje prostorija. Izvorište u selu Šainovac je zamućeno, pa je u dogovoru sa JKP Naissus načelnik Babović obezbedio cisternu sa pijaćom vodom koja obilazi to i druga najugroženija sela na teritoriji opštine Doljevac – saopšteno je iz okruga.
I u Gadžinom Hanu je u toku sanacija šteta od poplava.
Predstavnici te opštine i sve ekipe Javno komunalnog preduzeća Gadžin Han uveliko rade na saniranjuu oštećenih puteva u selima Veliki Krčimir, Mali Krčimir, Gornje Dragovlje, Donje Dragovlje, Ličje i Semče.
Na teritoriji Svrljiga stanje je stabilno posle izlivanja Timoka u atare nekoliko sela te opštine. Blagovremenom intervencijom vatrogasne jedinice i radnika Javno komunalnog preduzeha, uspešno je zaštićen i jedan pomoćni objekat. Vodostaj trenutno opada, ali se situacija redovno prati.