Istraga o nesreći u fabrici “Johnson electric”

Istraga o nesreći u fabrici “Johnson electric”

Johnson Electric: Započeta službena istraga nesreće u fabrici

Iz kompanije “Johnson electric” potvrđuju da je B.M poginuo prilikom preseljenja metalne prese u fabrici.  “Tragična nesreća dogodila se kasno popodne 26. avgusta. Kompanija i nadležne lokalne vlasti započele su službenu istragu nesreće. U ovom trenutku ne možemo da damo više informacija o nesreći dok se svi detalji ne razjasne” – navodi se u saopštenju dostavljenom Zoni plus.
Menadžment tim uputio je saučešće porodici poginulog i najavio da će im kompanija pružiti svu potrebnu podršku. Saopštenje je potpisao direktor operacija u Srbiji Saša Mladenović.

Inspekcijski nadzor

Inspektori rada Odeljenja inspekcije rada Niš odmah po obaveštenju o ovom nesrećnom slučaju od strane policije izašli na lice mesta i izvršili inspekcijski nadzor.

“M. B. je kod navedenog poslodavca bio u radnom odnosu na neodređeno vreme od 2014. godine na poslovima održavanja presa. Zaposleni je zadobio povrede usled kojih je smrtno stradao na licu mesta. U postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, biće preduzete odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada” – saopšavaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.