IZBEGLIČKIM PORODICAMA IZ BIH 20 STANOVA U PROKUPLJU

IZBEGLIČKIM PORODICAMA IZ BIH 20 STANOVA U PROKUPLJU

Predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uručio je danas u Prokuplju 20 ključeva izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske.

Ključevi su porodicama u Prokuplju dodeljeni u okviru realizacije Regionalnog stambenog projekta u Srbiji.

Selaković je podsetio da se prethodnih godina više nego ikada ulagalo u Toplicu i Prokuplje i najavio da će se u tom pravcu nastaviti i u budućnosti. Naveo je da je država Srbija u prvoj fazi rekonstrukcije Medicinskog centra u Prokuplju uložila milijardu i 117 miliona dinara, a da će u drugoj fazi uložiti 5 milijardi 855 miliona dinara.

“Ovo je pokazatelj koliko nam je stalo do Prokuplja, Toplice, a svakome od vas to će obezbediti najbolju moguću zdravstvenu zaštitu”, kazao je Selaković.

Objasnio je da svi projekti koje Vlada realizuje u ovom okrugu doprinosi razvoju i poboljšanju životnog standarda, što će, kazao je, “biti signal ljudima da počnu da se vraćaju u Toplicu i Prokuplje.

Takođe, ministar je preneo najiskrenije pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Poželeo je prisutnima da budu svedoci novog razvoja Prokuplja, Toplice i juga Srbije.

“Želim vam mnogo zdravlja, lične i porodične sreće i poslovnih uspeha, a da se iz ove zgrade ori pesma kad se deca rađaju, kćeri udaju i sinovi žene”, poručio je Selaković.

Selaković je izrazio nadu da će teška i nesrećna vremena koja potresaju celu Evropu ubrzo proći.