TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Društvo Udarne

IZJZ NIŠ: 12 KORISNIKA GERONTOLOŠKOG ZARAŽENO KORONOM

U Gerontološkom centru Niš 12 korisnika je zaraženo korona virusom, a od 22. januara, kada je prijavljena epidemija, obolelo je 14 radnika, potvrđeno je Zoni plus u Institutu za javno zdravlje Niš. Epidemije su, sem u Gerontološkom centru Niš, prijavljene i u Domu za smeštaj i negu starih lica “Čegarska dolina” i Domu za decu i omladinu “Duško Radović”.

IZJZ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA POD KONTROLOM

“Epidemija izazvana SARS CoV-2 virusom u  Gerontološkom centru Niš je prijavljena 22. januara i poslat je predlog mera.

Od početka epidemije zaključno sa testiranjem  korisnika u sredu 2. februara, u Domu je obolelo 12 korisnika, koji su po rečima lekara koji ih prati stabilni što se kovid -19 obolenja tiče. Svi Korisnici su vakcinisani protiv korone – rečeno je Zoni plus u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Institutu za javno zdravlje Niš.

Broj obolelih radnika od početka epidemije je 14. Radnici se nalaze u kućnoj izolaciji i neki od njih su završili sa merom izolacije i očekuje se njihov povratak na posao. Zdravstveno stanje korisnika i zaposlenih se intenzivno prati od strane osoblja Gerontološkog centra i redovno se obavljaju konsultacije sa infektolozima UKC NIš.
U Domu za stare “Čegarska dolina”,  18. januara  takođe je prijavljena epidemija izazvana korona virusom. Do sada je obolelo 9 korisnika i njihovo zdravstveno stanje je dobro. Nalaze se pod kontrolom domskog lekara i lekara UKC Niš” – saznajemo u Institutu.
28. januara prijavljena je epidemija u Domu za decu i omladinu “Duško Radović”  u Nišu sa šestoro obolelih (3 zaposlena i 3 štićenika).
Među obolelima nema dece iz male domske zajednice.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com