TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

IZLOŽBA NIŠKIH UMETNIKA U OFICIRSKOM DOMU (VIDEO)

U Oficirskom domu u Nišu do 23. aprila otvorena je izložba “Likovni umetnici Niša”. Radi se o tradicionalnoj izložbi Galerije savremene likovne umetnosti Niš. Postavka obuhvata radove 56 autora različitih generacija. Slike, grafike, skulpture – sve na jednom mestu.

Slike, grafike, kolaži, digitalna štampa, crteži, akvarel, radovi iz oblasti vajarstva– sve je to deo izložbe “Likovni umetnici Niša” koja je u Oficiskom domu u Nišu otvorena do 23. aprila. Ovo je tradicionalna izložba koju Galerija savremene likovne umetnosti Niš priređuje od svog osnivanja.

Za izložbu “Likovni umetnici Niša” možemo da kažemo da je ogledalo niške likovne scene. Izložba se danas priređuje trijenalno, uz selekciju radova i negde od samog poečtka je bila rezultat težnje same Galerije da afirmiše lokalnu likovnu scenu, podstakne izlagačku delatnost autora sa ovog podneblja, kaže direktorka GSLU Niš Emilija Ćoćić Bilić. 

Izložba “Likovni umetnici Niša” prvi put priređena je 9. januara 1973. godine u Umetničkom paviljonu kao revijalna izložba koja je prezentovala tekuće stvaralaštvo umetnika Niša.

U koncepcijskom smislu izložba je otvorena za učešć svih aktivnih niških stvaralaca, bez obzira na broj godina, bez obzira na opredeljenost u stilskom i medijskom smislu i bez ograničenja u tematsko- motivskom smislu..Ovu izložbu čini posebnom to bogatstvo i ta raznovrst tehnika i materijala u kojima su umetnici izražavali sopstvene narative, dodaje Emilija Ćoćić Bilić.

Izložba je otvorena svakog radnog dana od 12 do 18 sati, subotom od 10 do15 sati.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com