TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

IZLOŽBA PAVLA POPOVIĆA I ĐORĐA SIMIĆA(VIDEO)

Akvareli i apstrakcija – to su dominantni motivi izložbe dva doajena srpskog slikarstva iz Kraljeva Pavla Popovića i Đorđa Simića u Galeriji Oficirskog doma u Nišu. Predstavili su samo deo svog višedecenijskog rada.

Ovde sam konkretno izložio akvarele. To je jedna komplikovana i teška tehnika koja zahteva jako mnogo truda. Greška ne može da se popravi.To su akvareli koji su nastali u poslednjih 50 godina, kaže Đorđe Simić.

Na njegovim slikama je pejzaž osnovni motiv. Đorđe Simić izlagao je u svim većim gradovima u bivšoj Jugoslaviji. Ima 60 samostalnih izložbi, više od 300 žiriranih kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu.

Pavle Popović usavršavao se u Parizu, zahvaljujući stipendiji koju je dobio od francuske vlade. Popovićevi radovi pripadaju apstraktnom slikarstvu.

Moje apstraktno slikarstvo započeto je u Kraljevu. Hoću da te moje slike budu originalne. Kad dođem pred platno, ja o toj slici ništa ne znam, meni će se slika pojaviti, objašnjava Pavle Popović.

Ova izložba, koja je u organizaciji Galerije savremene likovne umetnosti Niš, otvorena je svakog dana, osim nedeljom, od 12 do 17 sati, sve do 17. juna.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com