Izložba strip-tabli 27. decembra u "Salonu 77"

Izložba strip-tabli 27. decembra u "Salonu 77"

MC STRIPDvadeset mladih Nišlija svoje viđenje bezbednosti u gradu pretočilo je u ilistracije i stripove, pa će tako 40 radova 27. decembra biti izloženo u „Salonu 77“. Projekat „’Oćeš da ti nacrtam?“ sprovelo je Društvo mladih niških vizionara, a kako kažu, bezbednost u Nišu trebalo bi da ubuduće bude jedna od najvažnijih tema.

Kako mladi vide bezbednost u Nišu bila je tema besplatne radionice stripa u organizaciji Društva mladih niških vizionara. Kako kažu, rezultat projekta koji je trajao od 13. septembra do 19. decembra trabalo bi da bude alarm nadležnima.

“Dešavanja na ulicama, saobraćajne nesreće, tuče bila su nešto što inspiriše mlade da misli pretoče u strip”, kaže Dušan Bobolkov, koordinator projekta
Na radionicama stripa učestvovalo je 20 Nišlija između 15 i 30 godina

“Ja sam imao radove za narkomaniju i bezbednost u saobraćaju, to mi je privuklo pažnju”, kaže jedan od učesnika Miloš Dinić.

Umetnik Predrag Stamenković objašnjava da su učesnici imali potpunu slobodu kada je reč o stilu, bojama, a mogli su i da biraju da li će raditi strip ili ilustraciju.

Četrdeset radova nastalih tokom projekta biće izloženo u 27. decembra u Salonu 77 u Nišu. Posetioci će strip-table moći da pogledaju od 12 do 16 sati.