Izložba stripa najmlađih crtača

Izložba stripa najmlađih crtača

stripDvadesetak niških mališana uzrasta od 8 do 15 godina imala je priliku da se u prethodnih mesec i po dana oproba u crtanju stripa. Sada su njihovi radovi izloženi, a kako organizatori kažu među njima ima mnogo kreativne dece. Besplatnu školu stripa „Oćes da ti nacrtam“ organizovala je Protekta i Neformalno udruženje mladih vizionara Niš, a ceo projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta.

Oni su naučili osnove crtanja stripa. Sada su već mali iskusni crtači, a njihovi radovi izloženi su u Salonu 77 u Tvrđavi. Svako je mogao sam da osmisli šta će se naći u njegovom stripu, a najčešće su to bili crtani junaci. Mališani tvrde da je ovo jako lepo iskustvo i da im je kurs bio zanimljiv.

Radionice su vodila dva niška umetnika – Dušan Cvetković i Predrag Stamenković. Časovi stripa održavani su 2 puta nedeljno, a kako predavači kažu niška deca su izuzetno kreativna.

Radionice stripa organizovala je Protekta i Neformalno udruženje mladih vizionara Niš, a sve u okviru projekta “Zajedno smo jači”.

Projekat “Oćeš da ti nacrtam” podržalo je Ministarstvo omladine i sporta i grad Niša, ali i gradske opštine Palilula i Crveni krst.

[mom_video type=”youtube” id=”bD_nZwc77eY”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com