Izložba "Tajna ostrva" u Galeriji NKC

Izložba "Tajna ostrva" u Galeriji NKC

za izlozbu nikolaIzložbe slika niškog umetnika mlađe generacije, Nikole Milovanovića, pod nazivom „Tajna ostrva“,  biće otvorena u četvrtak, 9. oktobra , u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19:00 časova.

Milovanović je 2006. godine diplomirao na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Zorana Kostića na odseku za slikarstvo i od tada aktivno učestvuje na većini likovnih manifestacija u Nišu i drugim gradovima u zemlji. Ovo mu je četvrta samostalna izložba.

Učestvovao je na više likovnih kolonija, a takođe je i saradnik na dečijoj koloniji u Sićevu u okviru likovne radionice u organizaciji Niškog kulturnog centra, gde i danas radi kao organizator likovnog programa u galeriji – legatu Branke Đorđević.

Kroz maštovita istraživanja i veštim kombinovanjem likovnih elemenata, Nikola Milovanović nam dočarava svet njegovog interesovanja, a to je pre svega priroda, navode recneznti izložbe.

Nikolina dela, realizovana jednim ne tako izrazito apstraktnim manirom, ostavljaju utisak post buntovnog onirističkog stava, koji se sprema da konzumira posmatrača i potpuno ga zaposedne.

Izlozbu će otvoriti mr Sanja Dević , stručni saradnik na predmetu prostorna grafika – odsek Primenjena umetnost Fakulteta umetnosti u Nišu.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 23. oktobra 2014. godine.