I javna preduzeća otvorila vrata gradjanima

JKP MEDIANA PRIJEM GRADJANAMilan Antić je jedan od sugradjana koji je danas zakucao na vrata direktora Javo komunalnog preduzeća Mediana. Radio je kao personalni asistent puno radno vreme. Onda mu je radni dan, gradskom odlukom prepolovljen, pa mu je i plata prepoljovljena. Došao je da pita za posao.

Plata mi je bila 26 hiljada, sada je 13, a treba da izdržavam porodicu, kaže Antić.

Osim što radi kao personalni asistent, Milanov hobi je uzgajanje bonsai drveća. A pogodilo se da Mediana planira da u skorije vreme otvori japanski vrt u Gradskoj bašti. Tako da direktor Mediane Bratsialv Vučković nije mogao, s obzirom na zabranu zapošljavanja da mu obeća zaposlenje, ali tvrdi da će neka vrsta saradnje možda i biti moguća.

Evo načina da obogfatimo oni što raadimo, a sa druge strane da pomognemo sugradjaninu, pa možda on jednog dana i bude deo tima MEdiane, kaže Vučković.

Iako nije puno ljudi danas tražilo prijem kod direktora Mediane, Vučković kaže da je dobro da gradjani mogu da dodju i iznesu svoje probleme dibar, i da su oni i ranije imali tu praksu.

Ne samo sa mnom, mogli su i moći će da razgovaraju i sa mojim saradnicima, kaže Vučković.

Osim Mediane, gradjani su mogli da razgovaraju i sa direktorom Naisusa. Tamo je desetak gradjana razgovaralo sa nadležnima, a problemi sa kojima su dolazili uglavnom su bili vezani za dugovanja za vodu. Vrata za gradjane ovog petka otvorili su i niški Parking servis i Tržnica.