JAVNI EKO ČAS U PARKU SVETOG SAVE (VIDEO)

JAVNI EKO ČAS U PARKU SVETOG SAVE (VIDEO)

Više od sto učenika i nastavnika iz osnovnih i srednjih škola održalo je javni čas iz ekologije u Parku Svetog Save u Nišu. Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine promovisali su predmete koji su sami napravili od reciklažnih materijala i upoznali se sa lekovitim biljem ovog kraja i radom planinarskih društava.

Stari karton, plastične kese i mašta učenika iz Niša, Sićeva, Žitorađa, Pejkovca i Prokuplja stvorili su zanimljive predmete. Na taj način žele da podignu svest Nišlija o ugroženosti životne sredine.

Učilo se i biodoverzitetu, a najviše interesovanja je bilo za lekovito bilje, pečurke i paličnjake, insekte koji putuju svetom.

Organizatori ove ekološke manifestacije kažu da se planeta Zemlja suočava sa sve većim pritiskom i da je potrebno da se u obrazovni sistem uvede predmet iz oblasti ekologije i ojačaju vannastavne aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine.

Svetski dan zaštite životne sredine se u svetu obeležava od 1974 godine, kada se raznim manifestacijama u gradovima u više od 150 zemalja skreće pažnja na ekocid i podiže svest o značaju očuvanja planete Zemlje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com