“JAVNI TOALET” POSTAJE PARKING (VIDEO)

“JAVNI TOALET” POSTAJE PARKING (VIDEO)

Razbacano smeće na sve strane, stari plastični nameštaj, nesnosni smrad, fekalije, nepropisno parkirani automobili. Ovo je slika koju je ekipa TV zona plus zatekla na parkingu iza glavne Autobuske stanice u Nišu.

 

Da je ovo mesto postalo i javni toalet i mini deponija ukazuju i same Nišlije kojima nije nimalo prijatno da tu prođu. Pitaju se i kakva se slika šalje gostima koji dolaze u Niš i ovaj prizor vide čim izađu sa autobuske stanice.

Da je ovaj problem višedecenijski kažu i u komunalnoj inspekciji Gradske opštine Crveni Krst. Naročito nakon što je ovaj parking izašao iz sistema naplate parkiranja.

A, već nakon poziva ekipe TV Zona plus gradskom većniku za saradnju sa opštinama Miroslavu Đokiću krenulo se u rešavanje ovog problema. Hitno je održan sastanak sa direktorima Mediane i Parking servisa, a čelnici grada obišli su ovaj prostor. Problem će, kaže, biti trajno rešen.

Dogovoreno je da se parking osvetli i da Mediana narednih dana ceo prostor očistiti. Nakon toga će parking mesta biti obeležena i ući će u drugu zonu parkiranja, ističe Đokić.

Takođe, biće postavljene i kante za otpad koje će Mediana prazniti prema svojoj predviđenoj dinamici, kao i da se taj prostor uvrsti u predlog programa Mediane za 2021. Godinu. Sve aktivnosti oko uređenja prostora biće završene u roku od 30 dana.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.