DOM ZDRAVLJADirektor Doma zdravlja Milorad Jerkan ostaje na toj funkciji pošto Odbor za imenovanja gradske skupštine nije jutros usvojio rešenje za njegovo razrešenje. Na sednici koja je počela sat ranije od zakazanog termina, glasalo je pet članova, a protiv smene Jerkana bilo je četvoro. Ova odluka suprotna je preporuci Agencije za borbu protiv korupcije, koja je, kako je ranije navedeno, utvrdila da je u Domu zdravlja bilo zapošljavanja bez konkursa.

Sednica skupštinskog Odbora za imenovanja jeste održana u roku Agencije za borbu protiv korupcije, ali ne i u skladu sa njenom preporukom – ovoga puta sa kvorumom, članovi Odbora odlučili su da se u Skuštini Grada Niša ne pokreće pitanje razrešenja direktora niškog Doma zdravlja.

“Za inicijativu je glasao predstavnik URS-a Zoran Pešić, dok smo Ana Tasić iz SNS, Nebojša Ranđelović iz “Niške priče”, Dragan Marković iz “Koalicije za Niš” i ja glasali protiv”, objašnjava predsednik Odbora Dejan Jovanović.

Agencija za borbu protiv korupcije dala je preporuku za smenu direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana pre 2 meseca, a rok za razmatranje ističe 28. jula. Kako je ranije rečeno, razlog je nepotizam.
Inače, četrdeseta sednica Odbora za imenovanja počela je sat ranije nego što je najavljeno na gradskom sajtu, o čemu mediji nisu bili obavešteni. Jovanović kaže da su razlog hitne obaveze jednog od članova Odbora.

Predsednik Odbora za imenovanja napominje da će do početka redovnog jesenjeg zasedanja niške Skupštine najverovatnije biti još jedne sednice. Još se ne zna da li će biti i vanredne sednice, na kojoj bi se, takođe po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije, razmatrala smena većnika Srđana Aleksića zbog sukoba interesa.