mesto na koje su bačena tela Đokića

Jeziva slika mesta gde su zakopana izgorela tela porodice Đokić.

Ovo je jaruga u koju su bačena tela Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije. Đokići su prvo ubijeni a zatim su njihova tela spaljena. Ubica ih je zatim odvukao i bacio dvadesetak metara dalje, a tela prekrio lišćem i smećem.  Policijska uprava u Nišu potvrdila je da su tela nađena u selu Moravac.

Zapaljen automobil Đokića pronađen je desetak kilometara dalje, u suprotnom pravcu u šumarku u ataru sela Tešica.

Kako je ubijena tročlana porodica Đokić iz Aleksinca  trebalo bi da pokaže obdukcija.

Šta je razlog ovog nezapmaćenog zločina pokazaće istraga.

Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) nestali su u nedelju 26. septembra kada su poslednji put bili u porodičnoj kući Goranove majke u selu Moravac. Video kamere na jednoj  auto-perionici poslednji put su snimile njihov automobil crni „folksvagenom pasat“  u ponedeljak ujutru desetak minuta posle ponoći upravo na rasksnici ka Tešici.

izgoreo  automobil porodice Đokić

 

ZAŠTO SU UBIJENI ĐOKIĆI?

Meštani Aleksinca i okolnih sela šokirani su tragičnim krajem porodice Đokić. Kažu da je to bila porodica koja je uvek izlazila u susret svima. Nikada nije bilo konflikta i živeli su u dobrim odnosima sa komšijama. Komšije prilaju i da su Đokići nedavno  prodali kuću . Držali su manjačnicu u centru Aleksinca  i par puta su bili meta pljačkaša.

 

Đokići su nestali u nedelju 26. septembra. Nestanak je  prijavila rođaka 28. jer je videla nisu otvorili menjačnicu  dva dana. Policija je odmah stavila sve svoje raspoložive snage u potragu. Angažovani su i ronici na Bovanskom jezeru. U potragu su uključeni i helikopter i dron .

Potraga je završena tragično šest dana kasnije kada su pronađena i tela i automobil .

 

Rebić: „Porodica Ðokić ubijena verovatno iz koristoljublja“

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je  da je policija u ataru sela Moravac pronašla spaljena tela tročlane porodice Ðokić iz Aleksinca i ocenio da je u pitanju užasan zločin, a da se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.

izgoreo automobil porodice Đokić

„Tročlana porodica Ðokić, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) je najverovatnije oteta od strane jednog ili više lica i nad njima je izvršeno ubistvo. U ovom trenutku ne znamo na koji način su lišeni života, ali znamo da su nakon ubistva njihova tela preneta na drugu lokaciju i spaljena“, izjavio je Rebić u za TV Tanjug.

On je ukazao da je pregledom snimaka na sigurnosnih kamera ustanovljeno da je porodica Ðokić nakon posete majci Gorana Ðokića bila oko 20.00 časova u selu Moravac, ali oni nisu krenuli ka svojoj kući u Aleksincu već prema Žitkovcu.

Rebić je predočio da su Ðokići oteti u selu Moravac, da su potom ubijeni i da su sa mesta ubistva odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

„Nestanak porodice Ðokić je prijavljen u utorak 18:45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana jer mi smo njihova tela pronašli već u subotu ujutru. Ubica je primorao Gorana Ðokića da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubica je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešac i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Ðokić“, objasnio je Rebić.

On je dodao da je ubica pokušao detaljno da isplanira zločin i ističe da je policija iz razgovora sa porodicom i prijateljima Ðokića saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.

„Mi pretpostavljamo da je motiv ubistva koristoljublje“, zaključio je direktor policije Vladimir Rebić.