JEZIVO! MESTO NA KOJEM SU PRONAĐENI ĐOKIĆI!  (FOTO)(VIDEO)

JEZIVO! MESTO NA KOJEM SU PRONAĐENI ĐOKIĆI! (FOTO)(VIDEO)

mesto na koje su bačena tela Đokića

Jeziva slika mesta gde su zakopana izgorela tela porodice Đokić.

Ovo je jaruga u koju su bačena tela Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije. Đokići su prvo ubijeni a zatim su njihova tela spaljena. Ubica ih je zatim odvukao i bacio dvadesetak metara dalje, a tela prekrio lišćem i smećem.  Policijska uprava u Nišu potvrdila je da su tela nađena u selu Moravac.

Zapaljen automobil Đokića pronađen je desetak kilometara dalje, u suprotnom pravcu u šumarku u ataru sela Tešica.

Kako je ubijena tročlana porodica Đokić iz Aleksinca  trebalo bi da pokaže obdukcija.

Šta je razlog ovog nezapmaćenog zločina pokazaće istraga.

Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) nestali su u nedelju 26. septembra kada su poslednji put bili u porodičnoj kući Goranove majke u selu Moravac. Video kamere na jednoj  auto-perionici poslednji put su snimile njihov automobil crni „folksvagenom pasat“  u ponedeljak ujutru desetak minuta posle ponoći upravo na rasksnici ka Tešici.

izgoreo  automobil porodice Đokić

 

ZAŠTO SU UBIJENI ĐOKIĆI?

Meštani Aleksinca i okolnih sela šokirani su tragičnim krajem porodice Đokić. Kažu da je to bila porodica koja je uvek izlazila u susret svima. Nikada nije bilo konflikta i živeli su u dobrim odnosima sa komšijama. Komšije prilaju i da su Đokići nedavno  prodali kuću . Držali su manjačnicu u centru Aleksinca  i par puta su bili meta pljačkaša.

 

Đokići su nestali u nedelju 26. septembra. Nestanak je  prijavila rođaka 28. jer je videla nisu otvorili menjačnicu  dva dana. Policija je odmah stavila sve svoje raspoložive snage u potragu. Angažovani su i ronici na Bovanskom jezeru. U potragu su uključeni i helikopter i dron .

Potraga je završena tragično šest dana kasnije kada su pronađena i tela i automobil .

 

Rebić: “Porodica Ðokić ubijena verovatno iz koristoljublja”

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je  da je policija u ataru sela Moravac pronašla spaljena tela tročlane porodice Ðokić iz Aleksinca i ocenio da je u pitanju užasan zločin, a da se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.

izgoreo automobil porodice Đokić

“Tročlana porodica Ðokić, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) je najverovatnije oteta od strane jednog ili više lica i nad njima je izvršeno ubistvo. U ovom trenutku ne znamo na koji način su lišeni života, ali znamo da su nakon ubistva njihova tela preneta na drugu lokaciju i spaljena”, izjavio je Rebić u za TV Tanjug.

On je ukazao da je pregledom snimaka na sigurnosnih kamera ustanovljeno da je porodica Ðokić nakon posete majci Gorana Ðokića bila oko 20.00 časova u selu Moravac, ali oni nisu krenuli ka svojoj kući u Aleksincu već prema Žitkovcu.

Rebić je predočio da su Ðokići oteti u selu Moravac, da su potom ubijeni i da su sa mesta ubistva odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

“Nestanak porodice Ðokić je prijavljen u utorak 18:45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana jer mi smo njihova tela pronašli već u subotu ujutru. Ubica je primorao Gorana Ðokića da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubica je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešac i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Ðokić”, objasnio je Rebić.

On je dodao da je ubica pokušao detaljno da isplanira zločin i ističe da je policija iz razgovora sa porodicom i prijateljima Ðokića saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.

“Mi pretpostavljamo da je motiv ubistva koristoljublje”, zaključio je direktor policije Vladimir Rebić.