jkp medianaJKP Mediana je pred uvođenjem minimalca! Razlog je dug radnicima od skoro 400 miliona dinara zbog čega masovno tuže firmu! A reč je o razlici između onog što je isplaćivano radnicima i onog što je trebalo da im bude plaćeno po starom kolektivnom ugovoru!

Da je Mediana u ogromnom finansijskom problemu, za Tv zona plus potvrdio je direktor Bratislav Vučković.

Zaposlenima se duguje ukupno oko 350-400 miliona dinara i to može ugroziti poslovanje. Problem je nastao zbog starog kolektivnog ugovora, koji je predviđao veće plate od onih koje su isplaćivane. Primera radi, radnik sa srednjom školom primao je 42.000 dinara, a kolektivni ugovor predviđao je čak 67.000, objašnjava Vučković!

Bratislav Vučković direktor JKP Mediana
Bratislav Vučković direktor JKP Mediana

Tako se svakom pojedinačnom radniku duguje više od 300.000 dinara! Sve je isplivalo kada su radnici masovno počeli da podnose tužbe protiv preduzeća, a direktor Vučković sada kaže da bi zbog toga ovo relativno uspešno javno-komunalno preduzeće vrlo brzo moglo da se nađe u ogromnom problemu.

Jedini izlaz je da radnici pristanu da im se razlika isplati u 36 mesečnih rata. Ako se veći broj odluči za tužbu, Mediani ne gine stezanje kaiša i minimalac, kaže Vučković.

By rezija