TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija VESTI

JOŠ 18 VATROGASACA IZ SRBIJE OTIŠLO DA POMAŽE GAŠENJE POŽARA U GRČKOJ

Pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji već treći dan pomažu grčkim vatrogascima-spasiocima u gašenju požara u toj zemlji, pridružiće se još 18 kolega iz Srbije kako bi zajedničkim snagama pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju.

U saopštenju MUP-a su naveli da se dodatnim tim od 16 vatrogasaca-spasilaca iz Novog Sada, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Čačka, Sremske Mitrovice i Šapca sa dve auto-cisterne, pet terenskih vozila i dva člana medicinskog tima, danas oko 15.30 časova uputio u Grčku.

Dodali su da se očekuje da će srpski vatrogasci već u jutarnjim satima u gašenju požara pomagati kolegama koji su u toj zemlji od subote.

Vranje, 28. avgusta 2023 – Pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji veæ treæi dan pomažu grèkim vatrogascima-spasiocima u gašenju požara u toj zemlji, pridružiæe se još 18 kolega iz Srbije kako bi zajednièkim snagama pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova 26. avgusta je u Grčku uputio 30 vatrogasaca-spasilaca.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru, već treći dan gase požar u mestu Provatonas.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com