JOŠ 200 MESTA U VRTIĆIMA U PROKUPLJU I V. HANU

JOŠ 200 MESTA U VRTIĆIMA U PROKUPLJU I V. HANU

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Branko Ružić, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i zamenik predsednika Opštine Vladičin Han Vladimir Kostić, potpisali su ugovore za izgradnju novog objekta vrtića u Prokuplju i dogradnju postojećeg u Vladičinom Hanu.

„Naš cilj je da obezbedimo dobre uslove za boravak mališana u vrtićima I rad vaspitača, da utičemo na smanjenje listi čekanja za upis u predškolske ustanove i pružimo podršku roditeljstvu“, rekao je ministar Ružić tim povodom.

Izgradnjom novog objekta u Prokulju obezbediće se dodatnih 160 novih mesta za mališane. Vrednost investicije je oko 80 miliona dinara, a predviđeno je da izgradnja bude gotova u roku od godinu dana. Dogradnjom vrtića u Vladičinom Hanu obezbediće se dodatnih 40 mesta.

Vrednost radova je oko 20 miliona dinara, a rok za završetak radova sedam meseci. Vrtići se grade u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja I obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji se realizuje uz podršku Svetske banke i unapređuje dostupnost, kvalitet I uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu. Kroz projekat se

obezbeđuje 11.000 novih mesta u vrtićima za mališane.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com