TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Zdravstvo

JOŠ ČETIRI SLUČAJA, UKUPNO 35

U Srbiji su potvrđena još četiri slučaja zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 35, saopštio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Ministar je na konferenciji za medije u Vladi Srbije kazao da je danas u Srbiji testirano 25 ljudi.
On je precizirao da je od četvoro novootkrivenih slučajeva troje kod kuće sa minimalnim tegobama, dok je jedna osoba u bolnici i stabilnog je stanja.
Ministar Lončar je naveo da je u Beogradu na Infektivnoj klinici ima 10 pacijenata, u Nišu šest, i da nijedan od tih pacijenata nije u teškom stanju i nijedan nije na respiratoru.
Njihovo stanje je stabilno i pod kontrolom.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da je u Vojvodini hospitalizovano pet pacijenata, od kojih je četiri na Klinici za infektivne bolesti u KC Vojvodine. Od toga su dva pacijenta znatno bolje nego juče, jedan je i dalje u teškom opštem stanju i on je pod neprekidnim monitoringom.
Četvrti pacijent koji je danas prebačen iz Opšte bolnice u Kikindi nije na respiratoru i on se neprekidno prati.
Pacijent u Opštoj bolnici u Pančevu je u boljem stanju nego što je bio juče.

VLADA: DVA KRIZNA ŠTABA, PENZIONERIMA 4.000, ZDRAVSTVU 10 % VIŠE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće na čelu Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica COVID-19 po privredu, a premijerka Ana Brnabić rukovodiće Kriznim štabom za suzbijanje virusa COVID-19. To su odluke Vlade Srbije koja je dala saglasnost i da se svim zaposlenim u zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenim ustanovama poveća zarada za 10 odsto počev od 1. aprila 2020. godine, a da se svim penzionerima 15. aprila isplati jednokratna novčana pomoć od 4.000 dinara. Na sednici je doneta Odluka o zabrani okupljanja na otvorenim sportskim objektima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com