JOŠ JEDAN JAPANAC NA ČAIRU

JOŠ JEDAN JAPANAC NA ČAIRU

Dvadesettrogodišnji Risouke Nagasava nastavlja plejadu Japanaca u dresu Radničkog. Posle Riote Nome, i Rioejija Mićibućija, Nagasava je treći igrač iz zemlje izlazećeg sunca koji se obreo na Čairu.

Omaleni Japanac prošao je omladinsku školu Gamba Osake, a u seniorskom fudbalu branio je boje Nigata Singapura i Puket Sitija sa Tajlanda. Visok je 162 centimetra, i igra na poziciji krilnog napadača. Bio je reprezentativac svoje zemlje u kategorijama od 16-18 godina. Podjednako dobro se služi obema nogama, i kao zaštitni znak u njegovoj igri apostrofiraju se brzina i prodornost. Javnosti u Srbiji je nepoznanica ali bi njegov talenat trebalo da predstavlja pojačanje po boku za niške crveno-bele.

” Znam gde dolazim i znam kakav status su ovde uživali moji zemljaci Riota Noma i Rioeji Mićibući. Sa Mićibućijem ću sada biti saigrač i to mi veoma znači, jer će mi olakšati period adaptacije. Njih dvojica su ovde postavili visoke standarde, a ja ću pokušati da ih dostignem i prestignem. Trudiću se da pomognem ekipi i da profesionalnim odnosom dobijem naklonost navijača. ”
– rekao je Nagasava na predstavljanju.

Radnički već odlično iskustvo sa Japancima. Dres nišlija nosio je sa uspehom Riota Noma od 2017-2020. godine, učestvovavši u najvećim uspesima kluba u poslednjih par godina. Mićibući je trenutno jedan od najboljih igrača kluba sa Čaira, pa će tako novajlija iz Azije imati težak zadatak da nadmaši svoje zemljake.