петак, јун 21

Jumko Vranje proizvodi 20.000 maski dnevno (VIDEO)

0
271

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas proizvodne pogone kompanije „Jumko” Vranje, u kojoj se od uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji usled epidemije koronavirusa, izrađuje zaštitna oprema.
– Jumko Vranje se prilagodilo potrebama vanrednog stanja, zapravo potrebama svih nas, svih građana i proizvodi baš ono što nam je najviše potrebno. Svoju proizvodnju podigli su na 20.000 zaštitnih maski dnevno i time su već opremili najveći broj javnih ustanova u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, čime su značajno pomogli i bezbednosti i očuvanju zdravlja i sigurnosti svih pripadnika Vojske Srbije. Zahvaljujem svim ovim radnicima što rade ovako vredno, uporno, što niko od njih nije postavljao pitanje koliko i da li treba da radi, već su tu, na usluzi svojoj zemlji, svojoj vojsci, svom narodu – rekao je ministar Vulin.

Generalni direktor kompanije Jumko Branislav Trajković rekao je da je nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Jumko kao odgovorna državna kompanija uvela krizni štab koji 24 časa dnevno preduzima sve mere i postupke na zaštiti zaposlenih.
Tokom posete kompaniji Jumko, ministar Vulin, u pratnji komandanta Četvrte brigade kopnene vojske brigadnog generala Slobodana Stope, obišao je i radnu jedinicu balistike kompanije Jumko.


Leave a reply