ANDREJALekari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika i Nišlije zajedno pokušavaju da sakupe novac, kako bi mala Andreja Stevanović, koja boluje od izuzetno teške i retke bolesti kostija, krajem novembra mogla da otputuje u Rusiju na operaciju. Operacija je zakazana za 22. novembar, a porodici nedostaje još 6000 evra. Konzilijum ortopeda Dečje klinike u Tiršovoj, koji je još pre dva meseca trebalo da da mišljenje o tome da li Andreja može ili ne da se leči u Srbiji, još se nije oglasio.

Bitka za život i zdravlje male Andreje traje mesecima. Fond ne daje novac za lečenje. Traže mišljenje od lekara, da li može da je leče u državi ili ne. Konzilijum zaseda, ali već dva meseca ne daje nikakve odgovore. A Andreja trpi bolove.

-Ne može više ni da hoda od bolova. Sve je stiglo, ali drži se, kaže Andrejin otac Goran Stevanović.

U pomoć priskaču pojedinci ,ali i institucije. Zavod za zdravstvenu zaštitu je jedan od njih.

-Osim ove akcije, scva četiri sindikata su predložila, a mi prihvatili da svako od plate da koliko može, ističe direktor Zavoda Marijana Matić.

Andreja je bolesna od rođenja. Lečena je najpre ovde, ali kada joj je preporučena operacija u Rusiji, Republički fond zdravstvenog osiguranja odbio je zahtev porodice uz obrazloženje da za Andrejinu bolest ne postoji šifra u propisima Fonda. Za operaciju je potrebno oko 20 hiljada evra. Nedostaju još šest.

 

By rezija