KADA ĆE BITI RENOVIRAN OBJEKAT NEKADAŠNJE SAMOUSLUGE NA DELIJSKOM VISU? (VIDEO)

KADA ĆE BITI RENOVIRAN OBJEKAT NEKADAŠNJE SAMOUSLUGE NA DELIJSKOM VISU? (VIDEO)

Da li postoji nada da se renovira i ponovo zaživi objekat nekadašnje samousluge na Delijskom Visu? Inicijativu da se objekat renovira podneli su aktivisti Udruženja Radna akcija “Delijski Vis”, a i građani potvrđuju da bi im značilo da u tom naselju dobiju barem neki market ili poštu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potvrdila je da su se investitiro intereosvali za ovaj objekat ali da ih obeshrabri to što su neophodna velika ulaganja.

 Iz Udruženja Radne akcije Delijski Vis kažu da su još pre pet pokrenuli inicijativu da se objekat na mestu nekadašnje samoposuluge renovira.

“Udruženje postoji od 2018. i upravo ovaj objkat je bio povod našeg osnivanja i mi smo tada krenuli tada u kampanju obnove ovog objekta i to na sugestiju naših sugrađana”, kaže Milan Spasić iz Udruženja Radne akcije Delijski Vis.

Nemamo mesaru, pekaru, apoteku u naselju, nemamo za osnovne potrebe. Najbliža pordavnica je kod Trošarine što je za stare ljude dosta daleko, a nekome i više”, kaže stanovnik ovog naselja.

Kao građanin smo zaintereosvani za rešenje jer ima dosta starih ljudi i izgubi se dosta vremena do Trošarine ili grada”, dodaje drugi meštanin. 

Ovaj objekat koji okružuju stambene zgrade i kuće sa oko 5.000 stanovnika bio je u funkciji do ‘98. godine, a pored samopusluge su bila četiri lokala. Posle bombarodvanja je sve prestalo da radi.

Imali smo kontakte sa nekoliko lanaca trgovine koji su nas kontaktirali a mi pvezivali sa Gradom, ali za sada se ništa ne dešava”, ističe Spasić. 

Iz Udruženja “Radne akcije Delijski Vis” kažu da je do sada bilo zaintereosvanih trgovinskih lanaca koji su želeli tu da investiraju. Gradonačelnica Niša potvrđuje da je bilo interesovanja investitora za taj objekat ali kaže da su odustali zbog prevelikih ulaganja.

Potpisivali smo ugovore sa dva vlasnika trgovinskih lancaa ali kada privatnik uđe u objekat i sa projektantima bolje razmotri koliko je njemu potrebno ulaganja u određeni objekat, shvati da mu se to ne isplati. Taj objekat je dosta oronuo, star je. Mi po zakonu znamo šta možemo i po našim gradskim odlukama do 50% od ukupne vrednosti možemo da skidamo kroz zakupe, ali ne i da damo besplatno”, sitiče gradonačelnica.

Sotirovski poziva sve zainteresovane investitore da se o zakupu ovog objekta informišu u Upravi za imovinu i dodala da će Grad kroz određeni broj godina nadoknaditi sva ulagnja u taj objekat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com