Kako do evropskih poslovnih partnera?

RRANačini i prednosti povezivanja niških sa evropskim privrednicima kroz Evropsku mrežu preduzetništva, uz podršku Regionalne razvojne agencije Jug predstavljeni su niškim preduzetnicima u Regionalnoj privrednoj komori. Time se u Nišu obeležava Evropska nedelja preduzetništva.

Evropska mreža preduzetništva pruža mogućnost srpskim privrednicima da ostvare kontakte sa kolegama širom starog kontinetna. O tome se razgovaralo medju niškim privrednicima . Od 2010-2014. godine broj novoosnovanih malih i srednjih preduzeća u Srbiji lagano raste. Njihov najveći problemi su finansije i plasman proizvoda na inostrano tržište. Povezivanjem u evropsku mrežu preduzetništva, taj problem mogao bi da se reši.

-Internacionalizacija je jedino rešenje za jačanje malog i srednjeg biznisa, a samim tim i za jačanje privrede cele zemlje, kaže Vladislav Marjanović iz Evropska mreža preduzetništva.

Skup je podržala i Regionalna razvojna agencija Jug.

-Karajnji cilj ovog, za skupa jeste i konkretno povezivanje naših i evropskih preduzetnika, tvrdi Ivan Muhajlović iz Regionalne razvojne agencije Jug

Događaj je organizovan u sklopu obeležavanja Evropske nedelje preduzetništva. Istovremeno se u još 20 gradova u srbiji i više od 1000 u evropi održavaju slični skupovi na različite teme.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com