KAKO IZVEŠTAVATI O PORODIČNOM NASILJU? (VIDEO)

KAKO IZVEŠTAVATI O PORODIČNOM NASILJU? (VIDEO)

U novinima često možemo naići na senzacionalističke tekstove u kojima su poznati gotovo svi detalji o žrtvi porodičnog nasilja i o konkretnom slučaju. Trka za profitom i konkurencija teraju pojedine medije da zarad prodaje ponekad prekrše etički kodeks novinara i time nenamerno nanesu još veću štetu žrtvi porodičnog nasilja. A, kako i na koji način izveštavati? Stručnjaci kažu – bez trunke senzacionalizma i uz potpunu zaštitu identiteta žrtve i ostalih članova porodice.

TV Zona plus je kroz čitav serijal emisija izveštavala o ovom široko rasprostranjenom društvenom problemu. Kroz različite aspekte prikazan je problem nasilja nad ženama, decom i starima u Srbiji, stručnjaci su poslali poruke žrtvama da nisu same, a pružene su i konkretne informacije kome sve mogu da se obrate za pomoć i kako da izađu iz lavirinta nasilja.

  • Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Bela Palanka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.