”KAKO OSNAŽITI ŽENE U EKONOMIJI NA ZAPADNOM BALKANU?” (VIDEO)

”KAKO OSNAŽITI ŽENE U EKONOMIJI NA ZAPADNOM BALKANU?” (VIDEO)

Položaj žena u društvu se promenio na bolje, ali ne dovoljno – zaključak je drugog sastanka o osnaživanju žena zapadnog Balkana, čiji je domaćin bio grad Niš. Resorna ministarka ocenila je da je potrebno još mnogo toga da učinimo kao zajednica da bi se popravio ekonomski status žena u celom regionu.

Kako unaprediti položaj žena u ekonomiji? Šta sve treba i može da se uradi da bi se osnažile i podstakle da se njihovi ekonomski uspesi smatraju ravnopravnim? Grad Niš domaćin je drugog po redu sastanka za ekonomsko osnaživanje žena na Balkanu, gde su lokalne vlasti, nevladin sektor, resorna ministarka i NVO dale svoje predloge. Jedan od glavnih zaključaka jeste da su promene u položaja žena u društvu vidljive, ali ne i dovoljne, pogotovo kod

Dragana Sotirovski

žena na selu.

– Mnogo toga radimo posebno na osnaživanju žena koje žive na seoskom području – kaže gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Posebno su zabrinjavajući podaci da su žene vlasnice samo 24% nekretnina, da je tek svaka peta firma u vlasništvu žena i tek trećina preduzetničkih radnji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com