TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KAKO PREŽIVETI OD PRVOG DO PRVOG? (VIDEO)

Hrana u Srbiji, u odnosu na prošlu godinu, poskupela je nešto više od 20 odsto, a od prošlog septembra najviše su skočile cene mleka, sira i jaja – za 28,2 odsto.

Poskupelo je i sve ostalo, pa onaj ko mora da vodi računa o svakom dinaru, obilazi i pijace, gde se povoljnije mogu naći pre svega kozmetičke i proizvode za higijenu.

Stalna trka “kako preživeti od prvog do prvog” postaje sve napetija, a ekonomisti kažu da nema najava da će se cene stabilizovati.

Na niškim pijacama dobra ponuda hrane i druge robe. Pojedini proizvodi jefitniji nego u prodavnicama, Svaka kupovina mora dobro da se planira, jer je, kod stalnih poskupljenja, svaka ušteda važna.

Prodavci razne druge robe potvrđuju da je na pijaci jeftnije nego u prodavnicima, ali da je svakako sve poskupelo. Ipak, kažu, ne mogu da se takmiče sa velikim marketima koji često organizuju velika sniženja.

U celoj ovoj situaciji imamo opšti rast cena odnoson inflaciju koja je oko 13 procenata sa tendencijom rasta. Nemamo najava da će se cene stabilizovati”, kaže Snežana Radukić, profesor Ekonomskog fakulteta, Niš 

Zbog toga država raznim uredbama na mesečnom nivou ograničava cene osnovnih životnih namirnica. U međuvremenu građani i privreda se snalaze da kreditima prežive svetsku eknomsku krizu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com