петак, новембар 22

KAKO SE PRAVI 100% ORGANSKA KOCKA ZA JELO? (VIDEO)

0
230

Iako se svi žale da je hrana skupa, u Srbiji se godišnje baci više od 300 hiljada tona hrane. Dok ta hrana truli, proizvodi gasove koji štete ozonskom omotaču i stvaraju efekat staklene bašte. Učenici niške Ugostiteljsko-turističke škole pronašli su način da iskoriste taj organski otpad i od njega naprave kocke za jelo. 

Neiskorišćenu hranu, sve ono što inače bacimo – šargarepe, bundeve, paškanat i drugo, učenici Ugostiteljsko turističke škole iz Niša rešili su da iskoriste i naprave 100% organsku kocku za jelo.

Koristeći ove resurse, pored toga što prave zdravu hranu, niški srednjoškolci štite i ozonski omotač.

Prosečno srpsko domaćinstvo godišnje baci od 30 – 40 kilograma hrane pokazuju dostupna istraživanja.  Ipak, učenici kažu da im nije lako da dođu do sirovina.


Leave a reply