KAMEREKamere za video nadzor na raskrsnici kod Crvenog pevca počinju da rade. Vozači će morati da zaborave na bahatu vožnju i prolazak na crveno svetlo ukoliko žele da izbegnu kaznu. Kamere je grad Donirao policijskoj upravi, a svečana primopredaja obavljena je u Gradskoj kući. Vrednost projekta je 6,2 miliona dinara, a finansiran je iz budžeta Saveta za bezbednost saobraćaja. Svečanoj primopredaji prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Pomoću kamera policija će moći da razotkriva i najteža krivična dela. Policajce ćemo zahvaljujući kamerama osloboditi nekih rutinskih dužnosti i oni će moći da se bave suzbijanjem kriminaliteta,  kaže ministar Stefanović .

Policijska uprava u Nišu započela je i dva projekta “Stop – svi na sport” i “Bezbednosna kultura mladih”.  Realizuje ih Policijska uprava u Nišu u saradnji sa lokalnim Sportskim savezom Niš i Misijom OEBS –a.

Ovaj tekst deo je projekta „Pitajte građane“ koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.