KANCELARIJA ZA KIM: ČETIRI STARIJA ALBANCA PRETUKLA SRPSKOG DEČAKA U NASELJU SUVI DO (VIDEO)

KANCELARIJA ZA KIM: ČETIRI STARIJA ALBANCA PRETUKLA SRPSKOG DEČAKA U NASELJU SUVI DO (VIDEO)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su dečaka Lazara M. (15) pretkla četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do.

FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM/ bg

On je, kako se navodi, krenuo od kuće jutros pešice kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom.

Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka.

Kako je navedeno u saopštenju, dečak je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

Uradjena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povredjenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista.

Do napada je došlo na mestu gde su stacionirani “pripadnici Kurtijeve Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mešovitim sredinama”.

“Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava medjunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin”, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

https://youtu.be/4gJLEyCFVGQ

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com