Karitas pomaže narodnu kuhinju u Nišu

Humanitarna organizacija Karitas poklanja Nišu 10.000 evra u dinarskoj protvvrednosti za rad narodne kuhinje. To je direktni rezultat proslave 1.700 godina Milanskog edikta, kada je na stadionu „Čair“ svetu misu služio milanski nadbiskup Anđelo Skola. Novac je poklon njegove nadbiskupije Nišu, uz posredstvo Karitasa.

Ovaj naš dolazak i posredovanje u donaciji ima jednu jedinu nameru – da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije. To je plod proslave 1.700 godina Milanskog edikta. Kao što smo uvek naglašavali, to nije događaj od jednog dana, već proces koji treba sve nas sve više da približi, kaže beogradski nadbiskup i predsednik Karitasa Srbije Stanislav Hočevar.

Narodnu kuhinju koristi oko 2.300 najugroženijih Nišlija. Mnogima je to jedini način da prežive. Gradonačelnik Niša Zoran perišić najavio je da će kuhinja raditi bez prekida, cele godine.

 Ova donacija će pomoći da hrana stigne do onih kojima je najpotrebnija, a to su najugroženiji stanovnici Niša, oni koji su radno nesposobni i koji će vrlo brzo moći da koriste usluge narodne kuhinje, na način na koji bi ona morala da funkcioniše, da je otvorena i aktivna tokom cele godine, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Korisnicima narodne kuhinje trenutno se dele paketi hrane. Tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će spremati hranu za narodni kazan je raspisan. Iako rok ističe u ponedeljak u podne, do sada se na tender niko nije javio, rečeno je Zoni plus u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta. Hrana za siromašne ne kuva se više od godinu dana. Poslednji je taj posao radi Studentski centar, od juna do avgusta prošlog leta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com