TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Servisne informacije

KARTU ZA NIŠKE AUTOBUSE MOŽETE KUPITI ONLAJN (VIDEO)

Direkcija za javni gradski prevoz grada Niša pokrenula je aplikaciju beskontaktnog načina plaćanja pojedinačne karte u autobusima. To znači da će karta moći da se kupi preko mobilnog telefona za sve gradske i prigradske linije.

Ovako će od sada svi građani Niša moći da u javnom gradskom prevozu kupuju svoje karte – nova aplikacija omogućiće da se potreban novac prebaci sa računa, pa Nišlije neće morati da kupuju karte od konduktera i sa sobom nose sitniš. Aplikacija je zapravo nadogradnja već postojeće koja najavljuje dolazak vozila.

– ”Potrebno je da se registrujete i povežete vašu platnu karticu sa aplikacijom” – kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Milan Milić.

Svi koji se odluče za ovakav vid kupovine karata, imaće posebne pogodnosti. Nišlije kažu da će ova aplikacija pretežno koristiti mladima. Direkcija za javni gradski prevoz grada Niša je prošle godine pustila dve aplikacije – Nikard kartice, i aplikaciju koja najavljuje dolazak vozila, a u ovoj godini u planu su još neke novine za korisnike gradskog prevoza, kaže Milan Milić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com