KC Niš: Dvojica azilanata iz udesa kod Leskovca kritično

KC Niš: Dvojica azilanata iz udesa kod Leskovca kritično

577700_nesreca-4_ffU saobraćajnoj nesreći na putu kod Leskovca povređeno je 42 ljudi, ilegalnih migranata, od kojih 20 teže.  Pet pacijenata ima prelome kičme, noge i ruke ili teške povrede abdomerna i kičmene moždine. Nesreća se dogodila jutros oko 5.30. Četvorica migranata zbrinuta su u niškom kliničkom centru – dvojica koja su na neurohirurgiji u teškom su stanju i obojica su životno ugroženi. U kombiju su bila čak 54 imigranta i vozač!

Kombi prepun ilegalnih imigranata sleteo je sa autoputa kod Leskovca na deonici  od Grabovice ka Nišu. U kombiju su bila čak 54orica imigranata, a 42 povređenih zbrinuti su u bolnicama u Leskovcu, Nišu i Beogradu. Stanje dvojice koji su primljeni na nišku neurohirurgiju je kritično.

Na mehaničkoj venitalciji su obojica, imaju nagnječene mozga, kaže doc.dr Zoran Radovanović, direktor KC  Niš.

Još dvojica zbrinuta su u niškom kliničkom centru, obojica imaju prelome potkolenice. Pre operacije njima je urađen detaljni pregled, a preduzete su i posebne mere opreza za slučaj da boluju od nekih specifičnih bolesti.

Vozač kombija nije zatečen na licu mesta, pretpostavlja se da je pobegao, izjavio je portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković je za Zonu plus rekao

Povređeni azilanti su zbunjeni, i mnogi nisu sigurni ni u kojoj su zemlji. Neki navode da su prevozeni u nehumanim uslovima, kao i da prethodna dva dana nisu dobili hranu.

Policija navodi da je kombi niških registarskih oznaka ušao u Srbiju iz Makedonije, a tu je stigao preko Grčke, prevozeći azilante iz Nigerije, Bangladeša, Sirije, Alžira, Laosa, Burme i Kašmira.  Azilanti verovatno krenuli ka Mađarskoj i zemljama EU.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com