уторак, јул 23

KC Niš: Preminulo troje, na respiratorima desetoro pacijenata

0
208

Za poslednja 24 sata još tri kovid pozitivna pacijenta preminula su u Kliničkom centru Niš, saopštavaju iz te ustanove.

U starom delu KC Niš, hospitalizovana su ukupno 92 pacijenta, od toga i tri deteta u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Situacija u regionu

foto arhiva, Kovid bolnica Leskovac

U ZC Lekovac u Covid bolnici trenutno je hospitalizovano 12 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U dve Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 85 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, 1 pacijent sa potvrđenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 53 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U KRUŠEVCU PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

Vanredna situacija proglašena je i u Kruševcu. Odluku, koja je stupila na snagu jutros u sedam sati, doneo je Štab za vanredne situacije po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

Leave a reply