Keleš čeka koncesionara

Keleš čeka koncesionara

GRADSKO VECEVeće grada Niša odobrilo je raspisivanje međunarodnog javnog poziva kojim se traži koncesionar za regionalni centar za upravljanje otpadom Keleš i pet transfernih stanica. Ova odluka treba da se nađe i na dnevnom redu niške skupštine, a onda se pokreće javni poziv. Keleš je zajednički projekat osam lokalnih samouprava jugoistočne Srbije – Doljevac, Gadžin Han, Merošina, Aleksinac, Svrljig, Sokobanja, Ražanj i Niš. Kada se realizuje, svi korisnici će uslugu plaćati po istoj ceni od oko četiri dinara po kvadratu.

 

U igri za Keleš će biti sve tehnologije, a pobediće ona za koju se, uz cenu i druge povoljnosti, dokaže da je najbolja za zaštitu životne sredine. Upravo zato će javni poziv trajati sto dana, jer će kompanije morati da dostave kompletne tehničke projekte. Ovo je prvi put da se takav postupak sprovodi u Evropi.

Zbog novog centra za upravljanje otpadom, treba da se formira i posebno preduzeće “Niški region”.

 

JKP Mediana nastaviće da radi svoj posao odvoza smeća, samo će ga voziti na drugo mesto, kaže direktor RRA “Jug” Bojan Avramović. Avramović je ponovio ono što je već ranije rekao za TV Zona plus – da je zainteresovano desetak kompanija sa odličnim referencama iz SAD, Švajcarske, Nemačke, Kine, Koreje, Švedske, Rusije i Indije.

DEPONIJA

Niška deponija na Bubnju, koja je nastala 1968. godine i odavno nadživela svoju dozvolu za upotrebu, ovim će konačno prestati sa radom, a samim tim nestaće i ekološki problemi koje je stvarala okolnim selima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com