TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

KFOR JUTROS PREUZEO KONTROLU NAD GLAVNOM RASKRSNICOM NA ULASKU U ZVEČAN(VIDEO)

Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zvečan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu.

To je urađeno u skladu sa dogovorom sa Srpskom listom koja je tražila od KFOR-a da se razmeste na mestima gde su bili pripadnici takozvane kosovske policije. Takođe, dodatne snage Kfora raspoređene su na ulazu u Zvečan iz pravca Kosovske Mitrovice.

Srbi se i ovoga jutra okupljaju ispred opštine Zvečan, a radnici ove opštine, koji od petka ne mogu da uđu na svoj posao, danas su ispred bodljikave žice na improvizovanoj prijavnici počeli da se upisiju da su došli na posao.

Kako kažu, na ovaj način žele da pokažu da im je zbog nasilnog i nelegalnog upada Kutijevih specijalaca i lažnih gradonačelnika i blokade gradske opštine koju su pretvorili u nekakve kasarne, Srbima uskraćeno osnovno ljudsko pravo – pravo na rad, pored toga što im je ugrožena bezbednost i egzistencija.

Protest Albanaca na prilazu mostu u južnom delu Kosovske Mitrovice

U južnom delu Kosovske Mitrovice danas je održan protest oko stotinak Albanaca pod nazivom “Marš na sever”, javlja izveštač Tanjuga.

Tokom protesta, u kome nije bilo incidenata, oni su nosili zastave takozvane OVK, Albanije i Velike Albanije.

Okupljeni Albanci u južnom delu Kosovske Mitrovice, kojih je bilo stotinak, razišli su se, dok se broj pripadnika kosovske policije na prilazu glavnom ibarskom mostu, kojih je bilo mnogo, u međuvremenu smanjio.

Na severnoj strani mosta bilo je pet vozila KFORA, italijanskih karabinjera, a na početku šetališta u severnom delu Kosovske Mitrovice, Srbi su mirno posmatrali šta se dešava.

Grupa Albanaca okupilo se na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, u južnom delu, noseći zastave tzv. OVK i uzvikujući parole protiv Srba.

Protest pod nazivom “Marš na sever” najavljen je preko albanskih društvenih mreža.

Povodom objava na društvenim mrežama da se na glavnom mostu na Ibru održi skup Albanaca, u znak podrške prištinskim institucijama, a pod sloganom “Idemo na sever”, oglasila se kosovska policija.

Policija je pozvala građane da se ne okupljaju zbog složene bezbednosne situacije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com