Kik bokseri doneli zlato i bronzu u Niš

KIK BOKSERI.mpg_snapshot_00.00_[2014.09.22_14.02.08]Niški kik bokseri vratili su se sa Svetskog prvenstva u Italiji. Ali ne praznih ruku. Doneli su u niš tri medalje. Zlato su osvojili Jovana Ignjatović i Danilo Ratkić, a bronzanom se okitio Novak Radulović. Srpska reprezentacija je osvojila 8 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medlje i zauzela visoko 2. mesto iza Rusije od 57 zemalja učesnica. Mlade niške kikboksere, ali i druge sportiste koji su nedavno postigli značajne uspehe u svetu, u gradskoj kući primio je i gradonačelnik Niša.

Stigli su u Niš okićeni medaljama. Put do uspeha, kažu, nije bio nimalo lak. Bilo je potrebno mnogo truda, vežbe i znoja da se dođe do ovakvih rezultata.

Bilo je teško u finalu, ali se trud ipad ostvario, kaže kik bokserka Jovana Ignjatović.

Iako je iza Stefana veliki broj osvojenih medalja, na ovom takmičenju zaustavljen je na korak do medalje.

Kik boks klub „Niš“ najbolji je u Srbiji. Iza njih je veliki broj medalja. Trener je ponosan na mlade kik boksere.

Ovo je zaista veliki uspeh kako za naš klub, tako i za grad Niš. Ponosan sam na ove mlade ljude, kaže trener Srđan Radulović.

A za sve uspešne niške sportiste koji su se vratili sa medaljama sa velikih sportskih takmičenja gradonačelnik Zoran Perišić je i uručio im novčiće sa likom Konstantina Velikog. Na prijemu kod gradonačelnika osim kik boksera bili su i košarkaš Stefan Jović koji je igrao na svih osam utakmica na Svetskom prvenstvu u Španiji i nakon završne utakmice pozdravio svoj rodni grad, strelac Katarina Biserčić, kao i Saša Đorđević koji je postavio novi svetski rekord za najduži Lamanš triatlon na svetu.