Kiša pada, u Nišu bez opasnosti od bujica

SUVODOLSKI POTOKU Nišu i okolini je od 04.00, kada je počela da pada kiša, do 13.00 danas palo oko 12 litra kiše po kvadratu, podaci su meteorološke stanice u Nišu. Iako se predivđa mogućnost da bi u naredna 24 sata ta količina mogla da bude i duplo veća,  nadležni tvrde da nema opasnosti od izlivanja vodotokova u Nišu i okolini.

Za sada je sve pod kontrolom. Nivo reka i bujičnih potoka daleko je od kritičnog, kaže većnik Žarko Ranković, resorno zadužen za vanredne situacije.

Međutim, pojedini meštani Brzog Broda uplašeni su da bi, ako kiša nastavi ovim tempom, Suvodolski potok mogao da se ponovo izlije.

U 10, 20 naglo je naišla voda. Ne znamo šta da radimo ako noćas ponovo počne da nadolazi, kaže jedan meštanin Brzog Broda.

 

S druge strane, tvrdi se da pripadnici Sektora za vanredne sitruacije intenzivno prate situaciju.

Meteorolozi kažu da će u naredna dva dana vodostaji na gornjem toku Južne Morave sa pritokama “dostići upozoravajuće nivoe”.

Kiša će, prema prognozi RHMZ, u Nišu sutra preći u susnežicu.  U petak ujutru slabi mraz, a tokom dana temperatura neće preći tri stepena Celzijusove skale. Sneg se najavljuje za subotu.