Kiša poplavila Niš (VIDEO)

Kiša poplavila Niš (VIDEO)

Na Niš se za samo sat i po vremena sinoć sručilo više od 63 litra kiše po metru kvadratnom. Poplave su bile u Zetskoj, Stanoja Bunuševca, Starca Vujadina, Hajduk Veljkovoj, Vizantijskom bulevaru i drugim ulicama u centralnom i južnom delu grada.

 

 

Danijel Mališanović kaže da mu je celokupna imovina uništena.

Nema gde nije ušla voda, i to više od pola metra. Sve što smo stekli, sve što smo imali, bukvalno je uništeno u deset minuta” – rekao je Mališanović.

Nadležni u gradu kažu da je voda ispumpavana i iz kliničkog centra, doma zdravlja, katastra, PIO fonda, intervenisalo se u svim delovima Niša. Ekipe JKP Naissus-a su non-stop na terenu. Iako nov, ni Zetski kolektor nije mogao da primi toliko vode.

Ni jedan kanalizacioni sistem nije mogao da podnese onakve padavine. Jednostavno, kada se gradi, infrastruktura se pravi po prosečnim parametrima I srednjim godišnjim padavinama. 63 litra po metru kvadratnom je ogromna količina padavina” – rekao je za Zonu plus direktor JKP Naissus Igor Vučić.

 

Šteta će se tek procenjivati. A posledice otklanjati.

Grad Niš će naći način da pomogne svojim sugrađanima i da ublaži bar štetu koju su pretrpeli. Očekujem da pomognu i gradske opštine u popisivanju i štete kako bi našli način da pomognemo svojim sugrađanima” – rekao je pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević.

U toku noći i dva požara – grom je zapalio strujomer u kući u Brzom Brodu I u blizini autobuske stanice. I tu je šteta velika, ali na sreću nema povređenih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com