KISELI KUPUS – FEBRUARSKA PREVENTIVA OD VIRUSA (VIDEO)

KISELI KUPUS – FEBRUARSKA PREVENTIVA OD VIRUSA (VIDEO)

Kiseli kupus, crna rotkva, zelena salata i ostalo povrće i voće … ovog vikenda preporuka je niških prodavaca na pijaci u borbi protiv virusa. Kupci kažu da bolje prevencije od domaćih proizvoda – nema.  Naravno ima i onih koji su vikendom na pijaci u svakodnevnoj kupovini. Tamo smo bili i mi.

Šta se zbog sezonskog gripa na niškoj zelenoj pijaci najbolje prodaje? Ovog vikenda pitamo i prodavce i kupce.  Kada je u pitanju prevencija od sezonskog gripa, i prodavci imaju svoje favorite među povrćem na tezgama.

Najviše ljudi kupuju zelenu salatu, kupus, krastavac i ostalo. Ja bi im preporučila i crnu rotkvu i ren, i ta kombinacija je jako zdrava – kaže prodavac Danijela Vučić.

Prodavci kažu da ovih dana posebno interesovanje vlada za zeleniš. Vikendom savako ima i onih koji su ipak na pijacu došli u svakodnevnu nabavku.

A da je dobro raspoloženje i pola zdravlja pokazuju nam i prodavci. Podstaknuti našom posetom i sami pokušali da budu novinari. Inače, cene na niškim zelenim pijacama su uobičajene za ovo doba godine pa je i subotnja gužva ista kao i svih prethodnih nedelja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com