Klizište obara drveće u ulici Partizanskih kurira

Klizište obara drveće u ulici Partizanskih kurira

KLIZISTE PKVećina građana Srbije na Veliki petak prirpema sa da u miru proslavi praznik Uskrs. To, međutim, nije slučaj sa i stanarima ulice Partizanskih kurira u Nišu. Još nije rešen problem ni klizišta koje je proradilo pre nekoliko dana, a sada je, posle godinu dana proradilo novo. Na brdu iznad nekoliko kuća ruši se drveće, radnici Gorice posekli su najopasnija stabla, ali strah meštana ostaje. Nakon više apela nadležnima, rešenja za sada izgleda nema.
Za neke stanare ulice Partizanskih kurira danima nema sna. I to doslovno, jer već nekoliko noći slušaju kako se lomi i pada drveće. To izaziva klizište koje je nakon godinu dana proradilo sa gornje strane ulice, ugrozivši najmanje tri kuće.
Jedna od njih u vlasništvu je Ivana Vidanovića, koji je zbog padanja stabala i grana morao da evakuiše roditelje iz prizemlja kuće broj 21.

“Baš je juče pala jedna velika lipa, koja me je čuvala od zemlje. Sad me više ništa ne čuva. Zvuk je jeziv”, kaže Ivan Vidanović

Klizište iznad ovih kuća nije novost. Prvi pt je proradilo maja prošle godine, pa još jednom 6 meseci kasnije, a ovog trećeg puta šteta je, kažu, mnogo veća. Stabla koja padaju u voćnjak 76-godišnje Savete Ljubisavljevljević već su odnela zasade.

“Voćnjak je polomljen, ribizle su uništene, a zemlja i dalje pada”, priča Saveta Ljubisavljević

Stanari nekoliko ugroženih kuća kažu još od prošle godine kucaju na vrata svih nadležnih, ali retko ko im otvara. Radnici Gorice posekli su jednu lipu koja je pretila da ošteti krov, a na teren su izašli i predstavnici opštine Palilula.

“U kontaktu sam sa Gradskim štabom za vanredne situacije, a moram da pohvalim i opštinu Palilula, koja je došla i bez mog poziva. Koliko sam čuo, sanacija zemljišta bi se sastojala u izgradnji nekakvih kaskadnih zidova”, dodaje Ivan Vidanović.

Stanari partizanskih kururira svesni su, kažu, da je za konačno rečenje potrebno dosta novca, ali se ipak nadaju da ih oni koji mogu da pomognu neće zaboraviti. U Direkciji za izgradnju grada rekli su da se traži način da se sanira klizište u ulici Partizanskih kurira, ali da treba da se ispune svi tehnički uslovi, a onda i zakonska procedura za izbor izvođača radova, što podrazumeva raspisivanje javne nabavke. Nadu svakako uliva nedavni dolazak geologa.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com