Klizište srušilo potporni zid

Klizište srušilo potporni zid

Still0413_00004Stanarima ulice Partizanskih kurira dani Uskrsa ne prolaze u miru. Nakon što su u petak zbog klizišta padala stabla drveća, tokom vikenda obrušio se i potporni zid iza kuća, čime su objekti praktično ostali nezaštićeni. Stanari kažu da više nemaju vremena za čekanje, pa su počeli da potpisuju peticiju, sa kojom će, kažu, ujutru u Gradsku kuću. To što se problem star godinu dana ne rešava kritikovali su i lideri Nove Srbije u Nišu.

Na pozdrav „Srećan Uskrs“ stanari ulice Partizanskih kurira samo zabrinuto odmahuju glavom, jer za njih, kažu, muke ne prestaju. Nakon što je u petak klizište iznad kuća obaralo drveće, sada su ostali i bez potpornog zida, što znači i bez ikakve zaštite.

“Zid je napravljen od čvrstog materijala, on je koliko toliko štitio kuću, a sada više nema ni toga”, kaže Ivan Vidanović iz kuće broj 21.

Više, kažu, nema vremena za gubljenje, pa su posle nekoliko poziva nadležnima počeli da prikupljaju potpise za pomoć.

“Prikupljamo potpise koje ćemo sutra u 8 da nosimo u Gradsku kuću. Tražimo da se odmah obezbedi mehanizacija i spreči veća šteta na objektima”, dodaje Vidanović.

Stanari podsećaju da su sve kuće građene na gradskom zemljištu, sa upotrebnom dozvolom. Klizište u ulici Partizanskih kurira proradilo je treći put za godinu dana – prvi put 16. maja prošle godine. Iako je, kažu, tada u Direkciji za izgradnju grada naloženo da uradi projektnu dokumentaciju za sanaciju, to se, izgleda, nije desilo, što je kritikovala Nova Srbija.

“Projektna dokumentacija se pravi u zimskom periodu, da bi se sa lepšim vremenom projekat sprovodio u praksu. Zašto Direkcija nije ništa uradila od maja prošle godine, kada je imala prošlo letp, jesen, i dobar deo zime ove godine?”, pita Dejan Rajčić iz Nove Srbije.

Podsetimo, u Direkciji za izgradnju grada ranije su rekli da se traži način da se sanira klizište u ulici Partizanskih kurira, ali da treba da se ispune svi tehnički uslovi, a onda i zakonska procedura za izbor izvođača radova, što podrazumeva raspisivanje javne nabavke. Stanari ulice kažu da stanje zahteva hitnu sanaciju, i da će, ako ne peticija ne pomogne, sa porodicama pred Gradsku kuću.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com