Klizište u Partizanskih kurira ne miruje

Klizište u Partizanskih kurira ne miruje

KLIZISTEKiša koja pada na terItoriji Niša ponovo je aktivirala klizište u ulici Partizanskih kurira! Zatrpano je čitavo prizemlje kuće Ivana Vidanovića. On tvrdi da osim rupe koju su nadležni iskopali zbog geoloških istraživanja ništa drugo nije uradjeno na sanaciji klizišta! I da se do sada sve svelo na pisanje izveštaja.

Do tih istih izveštaja Vidanović je došao zahvaljujući povereniku za informacije Rodoljubu Šabiću, jer drugačije nije mogao. Dodaje da je za dva meseca, od kada se klizište otvorilo, samo iskopana rupa zbog geoloških ispitivnja. Zamenik komandanta štaba za vanredne situacije Žarko Ranković, medjutim, objašnjava da će sanacija krenuti do 1. juna.

Problem sa klizištima imaju još i meštani Gabrovca, a godinama se ne rešava ni pitanje klizišta u Mramoru. U ovom trenutku jedina uteha i za njih i za Vidanović a je to što meteorolozi najavlju prestanak padavina.

Miruju i izvorišta iz kojih se Niš snabdeva pijačom vodom. U JKP Naisus kažu da proizvodnja vode teče normalno.

Ova kiša, na sreću, nije izazvala ni podizanje podzemnih voda u Novom Selu, ali i Belotincu, gde su njive pre dva meseca bile poplavljene.