KNJIGA ŽALOSTI POVODOM SMRTI MILUTINA MRKONJIĆA

KNJIGA ŽALOSTI POVODOM SMRTI MILUTINA MRKONJIĆA

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, izjavio je da će povodom smrti Milutina Mrkonjića sutra biti otvorena Knjiga žalosti, a svi građani će moći da se upišu od 11 sati u sedištu SPS-a na Studentskom trgu u Beogradu.

Počasni predsednik SPS-a, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj i poslanik SPS-a u Skupštini Srbije preminuo je juče u Beogradu u 79. godini života.

Milutin Mrkonjić je rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu na katedri za puteve, aerodrome i železnice.

Više od 45 godina je radio na realizaciji najznačajnih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture u mnogim zemljama sveta, Jugoslaviji i Srbiji: pruge Beograd-Bar, putnih koridora 10 i 11, mostova “Beška” i “Žeželj”.

Prvi je direktor “Saobraćajnog instituta CIP”. Posle NATO bombardovanja SR Jugoslavije rukovodio je Direkcijom za obnovu zemlje.

Od 2006. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i potpredsednik Skupštine.

Od 2008 do 2012. godine bio je ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja.

Od aprila 2014. poslanik je u Skupštine Srbije.