Knjige kao poklon školskoj biblioteci

Knjige kao poklon školskoj biblioteci

KNJIGE KRALJ PETAR PRVIBiblioteka osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ bogatija je za više od 100 naslova – zahvaljujući donaciji francuskog počasnog konzula i saradnji niške opštine Palilula i francuskog grada Bordoa. Knjige su na francuskom i srpskom jeziku, i ukupno vrede oko 2.000 evra. Sledeći korak jeste poseta Nišlija drugarima u Francuskoj.

Mali princ, veliki zamak, gramatika, enciklopedije – od sada na raspolaganju učenicima i članovima biblioteke Osnovne škole Kralj Petar prvi u Nišu. Više od 100 naslova na srpskom i francuskom jeziku na policama već čeka svoje čitaoce.

“Biblioteka već ima oko 10.000 članova, i to su gotovo svi učenici škole”, kaže direktor Robert Džunić.

Donacija vredna 2.000 evra nastavak je saradnje niške opštine Palilula i koledža „Marselin Bertelo“ kraj grada Bordoa, a kako je najavljeno, međusobna podrška obrazovnih ustanova Srbije i Francuske trajaće i dalje.

“Ovo prevazilazi onu diplomatsku saradnju, i ovo je dokaz velikog prijateljstva dva naroda”, ocenjuje predsednik opštine Palilula Boban Džunić. Sa tim je saglasan i počasni kontul Francuske u Nišu saša Miljković, koji očekuje još veću saradnju i to u projektima Evropske unije.

Kroz tri meseca predstavnici škole “Kralj Petar Prvi” biće gosti Francuske, i to učenica Vanja Joksimović i profesorka francuskog jezika Aleksandra Arsić, kao učesnice konkursa.

Saradnja opštine Palilula i francuskih opština i organizacija traje još od 2012. godine – među partnerima Nišlija su departman Žirond i grad Dulen, nakon projekta učenika i profesora Gimnazije „Svetozar Marković“.[mom_video type=”youtube” id=”nuJox020XFo”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com