KO ĆE ZATRPATI RUPU NASRED DUŠNIČKE ULICE? (VIDEO)

KO ĆE ZATRPATI RUPU NASRED DUŠNIČKE ULICE? (VIDEO)

Nedavne obilne padavine u Nišu otvorile su rupu nasred kolovoza u Dušničkoj ulici. Meštani kažu da ulicom ne mogu da prođu ni kolima ni drugim prevoznim sredstvom, a plaše se da neko može ozbiljno da se povredi jer je oštećenje veliko, a ulica trenutno u mraku. Kažu, obratili su se Gradskoj opštini Palilula, a iz opštine tvrde da sve čine da problem meštana Dušničke reše što pre.

Zbog rupe nasred kolovoza koja se pojavila nakon poslednjih većih padavina pre žitelji Dušničke ulice u naselju Delijski vis strahuju svakodnevno.

Miodrag Stanković

Ulica sedam dana ima rupu, ne može da prođe kamion niti automobil niti bilo šta. Zvali smo sve relevantne činioce da učine nešto. Zvali smo predsednika opštine Batu Vučkovića – kaže Miodrag Stanković stanovnik Dušničke ulice

– Što je u ingerenciji opštine mi smo to učinili, poslali smo dopis direkciji za izgradnju grada, razumemo te ljude iz direkcije da ne mogu odmah da stignu svuda – kaže predsednik gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković.

Nestrpljivi su da, kako kažu, što pre otklone opasnost. U Dušničkoj to nije jedini problem.

Bratislav Vučković predsednik Gradske opštine Palilula

 

– U zadnjih nekoliko nedelja nemamo ni ulično osvetljenje, što je veliki problem, ovde živi veliki broj ljudi, čim padne mrak ovde se ne vidi ništa, posle kiša pojavila se i ova rupa – kaže Dejan Veličković, stanovnik Dušničke ulice.

– Znam da su građani sami postavljali bandere, ipak institucijalno i planski treba raditi, naš je posao da sad to uvedemo u normalni tok. Znam ja šta su potrebe građana, rekli su vam i sami da su se dovijali neke stvari da urade svako je imao nekog pa mu je pomogao, mi sad to želimo da sve to planski institucijalno bude urađeno – kaže predsednik gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković. 

Za sva tri problema meštana Dušničke ulice iz opštine Palilula najavljuju pomoć, ali i mole za strpljenje.  U Dušničkoj ulici živi pedesetak ljudi, a u celokupnom naselju Delijski Vis blizu 500.