Ko je kriv za stanje u Gorici?

Ko je kriv za stanje u Gorici?

Gorica znakU komunalnom sektoru Niša i dalje veliki problemi, a sve se vrti oko novca. Sa jedne strane grad duguje stotine miliona JKP Mediana, i to će platiti u četiri godišnje rate. S druge strane – JKP Gorica, čija se blokada popela na 73 miliona dinara.

Zašto je JKP Gorica došla u ovako tešku situaciju? Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković sem samog menadžmenta, posebno krivi partiju koja je postavila direktora – zamerajući što se često krivica prebacuje na gradonačelnika i Gradsko veće.

Ljubivoje Slavković
Ljubivoje Slavković

Moram da kažem da je menadžment Gorice zaslužio ne da ih smenimo nego da im se zabrani da se ikad više bave problemima komunalne delatnosti. Najčešće vi kažete – gradonačelnik i Gradsko veće. Ima odgovornost i politička organizacija, predsednik SG pa neka svako odgovara za svoj deo posla, kaže Slavković.

V.d. predsednika Gradskog odbora SPS-a Žarko Ranković kaže za Zonu plus da deo problema datira još od perioda kada je Gorica osnovana.

Prilikom formiranja preduzeća, u cilju što bržeg sedanja u direktorske fotelje, prihvatili su obaveze koje su opteretile Goricu, tvrdi Ranković.

Žarko Ranković
Žarko Ranković

Ranković smatra da deo odgovornosti snosi i grad koji nije blagovremeno uplaćivao sredstva pa su uzimani nepovoljni krediti za plate, ali i radnici, koji nisu bili za to da se problemi rešavaju mirnim putem.

U ovom trenutku nemoguće je preduzimati bilo kakve stranačke mere jer je predizborni period. Prilikom određivanja kandidata za određene funkcije i eventualno učešće u lokalnoj vlasti kriterijum će biti rad i rezultati u vršenju vlasti. Ja lično nisam učestvovao u biranju ni jednog menadžmenta Gorice jer nisam imao stranačku poziciju da o tome odlučujem, kaže Ranković.

Deo radnika Gorice preuzela je Mediana, u koju treba da pređe još 30-ak radnika. Za Medianu dobra vest – grad planira da im plati dug od 347 miliona dinara.

Verovatno računajući da Mediana dobro funkcioniše za razliku od ovih drugih JKP koja su bila u blokadi, a obzirom na priliv sredstava koji je bio kakav jeste, onda se prioritetno plaćalo… med ostala na repu, došlo se u sit dug 300 i nešto miliona, kaže Slavković.

Dug će im se platiti u četiri rate, počev od naredne godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com