TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

KOJU SREDNJU ŠKOLU UPISATI?

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Nišu najviše se interesuju za zanatska zanimanja i uglavnom upisuju srednje stručne škole. U ovoj školi organizovan je još jedan Sajam obrazovanja, gde je 15 srednjih škola predstavilo svoje obrazovne profile.

 

 

 

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Nišu organizovan je Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije. Svoje programe predstavilo je 15 niških srednjih škola. Velika odluka je pred osmacima – koju srednju školu upisati.

Planiram da upišem “12. februar” za automehaničara. Bio sam ovde, u našoj školi se održavalo još jednom. Mogu da pogledaju koja ih škola zanima i u koji smer mogu da idu, kaže učenik osmog razreda Dejan Alijević. 

Došli su učenici svih osnovnih škola na teritoriji Opštine Crveni Krst. Mogu detaljno da se upoznaju sa obrazovnim profilima I smerovima srednjih školau.

 

Godinama se pokazalo da je ovo jedna od ključnih događaja, gde deca donesu najvažniju životnu odluku. Do kraja maja oni nisu sigurni čime bi voleli da se bave, šta da upišu, koju školu da posete. Mi smo obavestili sve roditelje sedmaka i osmaka, jer deci je jako važno šta kažu mama i tata, kaže školski psiholog u OŠ “Vuk Karadžić” Anita Cekić. 

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” upisuju uglavnom srednje stručne škole. Manje su naši učenici zainteresovani za gimnazije i Medicinsku školu, ali sve trogodišnje i četvorogodišnje škole su dobrodošle. Građevinska škola, Pravno-birotehnička, Hemijska, Ekonomska, Trgovačka…to su sve profili koji su manjak u našem gradu, kaže direktor OŠ “Vuk Karadžić” Niš Milan Mladenović.

Učenici su mogli da se upoznaju i sa radom Kancelarije za mlade GO Crveni Krst, koja je jedan od organizatora ovog događaja.

Ja se nadam da ćemo sledeće godine imati sve srednje škole ovde. Učenici ove škole su zainteresovani pre svega za praktična zanimanja. Tu je škola “Mija Stanimirović”, ETŠ “Nikola Tesla”, Saobraćajno-tehnićka škola, kaže Milica Selkić iz Kancelarije za mlade Gradske opštine Crveni Krst. 

 

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Nišu pohađa i veliki broj dece romske populacije, koja su sve više zainteresovana da nastave obrazovanje.

Ja sam izuzetno ponosna na svoje đake osmake iz godine u godinu. Ne postoji učenik naše škole da nije upisao srednju školu, kaže Anita Cekić. 

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Nišu pohađa oko 320 đaka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com