Četiri deteta povredjena su jutros na Bulevaru Cara Konstantina kada je na njih dok su išla ka školi naleteo putnički automobil kojim je upravljao policajac, M.K. (30), saopštila je policija. Nadzorne kamere obližnjeg butika zabeležile su sam udes.

 

 

 

Prema izjavama očevidaca, deca su se u velikoj grupi kretala ka školi kada je naleteo automobil i pokosio njih četiri.

čuo sam udarac i nakon toga dečiji vrisak. Jedna devojčica ostala je da leži na asfaltu sva uz krvi, dok su ostala deca ustala. U blizini je bilo još dece koja tu čekaju autobus za školu, kazao je za tv zona plus zvezdan kovačević koji je istrčao iz svoje kuće kako bi pomogao.

U Hitnoj pomoći u Nišu kažu da je njihova ekipa jutros oko 7,15 prebacila na dečju Hiruršku kliniku četvoro dece, ali da težina njihovih povreda još nije poznata.

Deca uzrasta od 12 do13 godina zbrinuta su u niškom Kliničkom centru, gde su jednoj devojčici konstatovane teške telesne povrede, dok su ostale tri lakše povređene, saopštila je niška policija.

U saopštenju se navodi da je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu M.K. (30), jutros oko 7 sati, upravljajući vozilom marke „pežo“ na pešačkom prelazu na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice naleteo na četiri devojčice.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv policijskog službenika M.K. biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, navodi policija.

„Semafor kupljen, ali nema uslova za postavljanje“

Na ovom istom mestu pre nekoliko godina je poginuo jedan dečak, a meštani još tada su tražili da se tu postavi semafor.

Posle te tragedije čak je i potpisivana peticija koja je prosleđena gradu, ali semafora i dalje nema, revoltirano kažu meštani ovog naselja.

Iz grada je saopšteno da je semafor ipak kupljen, ali da iz tehničkih razloga ne može da bude postavljen.

Grad je kupio semafor i ostalu prateću opremu, ali tehnički uslovi još uvek ne dozvoljavaju da semafor na ovoj lokaciji bude montiran. U cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, vozača i pešaka, do postavljanja semafora, nadležne gradske službe i preduzeća postaviće takozvane markere ne bi li saobraćaj na ovoj deonici bio usporen i bezbedniji, kažu u kabinetu gradonačelnika NIša.