TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KOMUNALCI UPOZORAVAJU RIBOLOVCE O ZABRANI PECANJA NA NIŠAVI (VIDEO)

Niški gradski štab za vanredne situacije izdao je saopštenje da se količina amonijaka u Nišavi povećava, da je prešla dozvoljenu granicu.

„Zabranili smo upotrebu reke za rekreaciju. Ono što nas brine je da je zabranjen ulov ribe iz Nišave, međutim na nekoliko lokacija uzvodno i nizvbodno od grada i u samom gradu sporadično ssrećemo ribolovce koji se ipak oglušuju o našu naredbu. Angažovali smo komunalnu miliciju daobilazi reku i da daje preporuku ribolovcima da se sklone i ne koriste ribu iz reke, ali i građane koji imaju bunare da ne koriste vodu iz tih bunara dok se situacija ne reguliše“ – izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Jutrošnja merenja su pokazala da se količina amonijaka u Nišavi smanjuje, što je dobro, pre svega zbog biljnog i životinjskog sveta u reci, kaže Sotirovski.

FABRIKA VODE OSTAJE ISKLJUČENA!

Napominje da ni jednog trenutka vodosnabdevanje Nišlija nije ugroženo jer je prve večeri kada se desio akcident isključena Fabrika vode na Medijani, koja i inače služi da se dopuni sistem u letnjim mesecima kada nema dovoljno vode na izvorištima.

„Ona će do daljeg biti isključena dok u potpunosti ne budemo sigurni da amonijaka nema i da neće ni dolaziti nove količine iz pravca Pirota, tako da naši sugrađani po tom pitanju ne treba da brinu“ – rekla je gradonačelnica Niša.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com